Anjo Brombacher

klankbord - coach - counsellor - mentor

"Ik luister naar je"

nr 9: “Inspirerende mensen” (25 februari 2019)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Beeldend kunstenaar Peter Leijenaar bijvoorbeeld. Bijna 96. (Ik sprak en fotografeerde hem recent.)

In de vingers hebben Recent werd een creatie van Peter Leijenaar in brons vereeuwigd. De gelukkige koper verwierf misschien wel het laatste beeld dat Peter boetseerde. De vingertoppen zijn pijnlijk. Dat doet in veel opzichten zeer. Al vroeg kreeg Peter de liefde voor kunst in zijn vingers. Later resulteerde dat in exposities van zijn werk van Amsterdam, tot New York. Van verweg tot dichtbij. Ooit was deze beeldhouwer mijn docent grafisch ontwerpen.

Leidsestraat Amsterdam Juni 2017. Ik heb haast. Snel neem ik de Leidsestraat van Leidseplein naar Heerengracht. Neem onbewust iets waar in een etalage. Houd mijn pas in, keer om. Zag ik daar, in de etalage van Smelik & Stokking een ‘Giacometti’ staan? Nee…..dat móest een ‘Peter Leijenaar’ zijn. Binnen volgde de bevestiging. Er stonden meer ‘Leijenaars’. Ook hoorde ik dat Peter nog steeds creëerde.

Enkele dagen later, bestaat toeval?  M’n telefoon trilt. De naam Piet-Jan Blauw in het scherm overbrugt ver verleden naar heden. “Zeg Anjo, ken je mij nog? Ik was bij Peter Leijenaar, je weet wel, hij vroeg naar je. Zullen we samen naar hem toe gaan?” Hij overviel én verraste mij. Piet-Jan volgde óók lessen van Peter en fotografeerde zijn beelden. Hij is nu wereldberoemd in de wereld van geluid- en lichtperformers. Treedt veelvuldig op. Topfestivals in Mexico, de USA en Ibiza vragen hem op hun podia. Dichter bij huis ook het Amsterdam Dance Event, diverse clubs en Ruigoord. Via LinkedIn vond hij mij. Een week later zaten we samen bij Peter Leijenaar.

Bevrijding en inspiratie Peter vertelt. Hoe hij in 1944 ontsnapte aan de Duitsers. Zijn vlucht via de Biesbosch. Zijn werk voor de Canadezen die Zeeland bevrijdden. Zijn onvrijwillige jarenlange diensttijd in Nederlands-Indië. Over zijn vaak ongemakkelijk leven van een niet gemakkelijke man.  En zijn voortdurende zoektocht naar het ultieme kunstwerk. De zoektocht waaraan hij inspiratie en veerkracht ontleent. Dwars door alles heen! Zijn hele lange leven tot op de dag van vandaag.

Verhelderend en helend Mijn cliënten in de klankbordpraktijk zijn ook vaak zoekend. Naar oplossingen, opluchting en inspiratie. Die help ik ze te ontdekken – vooral in zichzelf.

_________________________________________________________________________________

“Luisterwandelen”™ Effectief!. Een stukje lopen in de natuur werkt bevrijdend. Daarom kiezen sommige cliënten v/m ook voor Luisterwandelen™ langs zee (vaak), door duin, bos of polderlandschap. Ruimte! Elke luisterwandeling start met een vraag. Van u aan mij. Of van mij aan u. Soms komt er een stortvloed aan woorden los. Soms zeggen weinig woorden ‘alles’. Ik luister. Luisterwandelen™ maakt dingen los, creëert beweging en bevrijding. Het effect is helend en vitaliserend. Oók opgelucht adem halen? De eerste stap gaat via 06 5439 7580* of mail even naar brombacher@klankbordpraktijk.nl

*spreek svp in als je de voicemail krijgt – ik antwoord snel

Logische vragen: “Hoeveel tijd vergt dat luisterwandelen?”  en “Hoeveel kost het?” Dat varieert. Zo heeft de een voldoende aan een half uur, de ander loopt liever langer. Aan het eind is er meestal thee, koffie – bijvoorbeeld in een strandtent of andere locatie. Tijdstip, duur, kosten in overleg.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]