Anjo Brombacher

klankbord - coach - counsellor - mentor

"Ik luister naar je"

Inspirerende mensen

Je kunt de feiten niet veranderen.
Wél de manier waarop je er naar kijkt…

Een gesprek met Ralph Mamadeus bevestigde dat eens te meer. Ralph is een bijzondere ondernemer. Oprichter van Change= (spreek uit changes). Het feit dat veel jongeren na hun opleiding in een moeilijke positie zitten is een gegeven dat hem raakt. Ze verdienen namelijk vaak nog te weinig om zelfstandig te kunnen wonen. Dat beperkt hun mogelijkheden tot ‘leren leven’.

Anders tegen feiten aankijken

Ralph ziet en onderkent dat feit als een maatschappelijk probleem en pakt het aan. Zegt zijn werkgever vaarwel. Stort zich op zijn missie jongeren meer toekomstperspectief te bieden. Ontwikkelt projecten met 500 tot 1000 appartementen voor ‘living as a service’. Faciliteert daarmee op een unieke manier ‘compleet wonen’ tegen wél betaalbare bedragen. Voor jongeren en óók voor ouderen die al dan niet tijdelijk alleenstaand zijn. Oók met scherp oog voor de sociale structuur van de bestaande woonomgeving. Want die bestaande woonomgeving is een belangrijk gegeven. In Amsterdam-West is zijn eerste project (ca 500 appartementen) in 2016 gerealiseerd, in Amsterdam Zuid-Oost is het tweede project (ca 600 appartementen) in de opleveringsfase.

Voorbeeld van inspiratie

Ralph Mamadeus is typisch iemand die feiten accepteert maar feiten niet laat domineren. Hij benadert ze creatief en innovatief, met een duidelijk doel voor ogen.

In mijn klankbordpraktijk noem ik Ralph graag als inspirerend voorbeeld. Mijn cliënten hebben soms even hulp nodig om afstand te nemen van de feiten. Ik laat ze de feiten zien vanuit een ánder perspectief. Dat opent hun ogen. Ze zien weer, vaak onverwachte, mogelijkheden. Zo help ik ondernemers én particulieren, mannen én vrouwen. En ja, óók dat is een feit.

Interessant: meer over Change= vind je op www.change-is.com