Anjo Brombacher

klankbord - coach - counsellor - mentor

"Ik luister naar je"

Droomdenker of droomdoener. Wat wil je zijn?

Inspirerende mensen

Droomdenker of droomdoener.

Wat wil je zijn?
De bekende schrijfster Suzanne Buis ken ik als dromer én doener tegelijk. Ze schreef zelfs het boek ‘de Droomdenker’, over het jongetje Wouter. Wouter wordt niet door iedereen begrepen. Hij denkt bijvoorbeeld sneller dan veel anderen en voelt zich nogal eens onbegrepen.

Wouterse trekjes
In mijn klankbordpraktijk kom ik mannen en vrouwen tegen met ‘Wouterse trekjes’.
In tegenstelling tot Wouter zijn ze lang niet allemaal hoogbegaafd of hooggevoelig. Ze lopen wél rond met ideeën en angsten. Bijvoorbeeld de angst een gedachte uit te spreken. De angst dat ‘de anderen’ ze wel gek zullen vinden.

Voorbeeld van inspiratie
Voor mij is Suzanne Buis een vrouw die veel van haar dromen waarmaakt . Ze is niet bang te dromen, incasseert veerkrachtig mislukkingen, viert haar successen. Ze heeft geleerd met zichzelf om te gaan. In mijn klankbordpraktijk noem ik haar wel als inspirerend voorbeeld. Jawel, voor vrouwen en mannen, van alle leeftijden. En ja….voor dromers en doeners.

Hulp bij droomdenken en droomdoen
Mijn cliënten hebben soms even hulp nodig om te durven dromen. Om zonder angst voor een oordeel hun dromen en gedachten uit te spreken. En vooral te kijken naar de mogelijkheden om hun dromen te realiseren. Of in ieder geval besluiten dat te proberen. Grote dromen, kleine dromen…voor degene die het betreft is het altijd een grote stap te kiezen voor die droom. Er in elk geval over te praten. Daar help ik ze bij. Door zorgvuldig vragen te stellen en aandachtig te luisteren. Dat opent hun ogen, ze zien weer én vaak onverwachte mogelijkheden.

Meer over Suzanne Buis vind je op www.suzannebuis.nl